Erop uit in de omgeving van Breda » Breda-Netwerk.nl
breda centrum

Erop uit in de omgeving van Breda

Breda centrum

De regio rond Breda is een erg gezellige en uitdagende regio. Ben jij op zoek naar een leuke bestemming voor een dagje weg en weet je nog niet waar je naar toe moet? Denk dan zeker aan Breda. Niet alleen in de stad Breda zelf, maar ook in de steden en dorpen er om heen valt veel te beleven. Ga op zoek naar een leuk hotel of vakantiepark in de buurt van Breda en ga een paar dagen heerlijk ontspannen in deze prachtige regio. Wij zetten drie leuke mogelijkheden op een rij om je te vermaken in of rond Breda. 

Bruisend centrum van Breda

Breda is een echte gezelligheidsstad. Het centrum van de stad geeft je de mogelijkheid om uitgebreid te shoppen. Je vindt er veel winkels waar je de leukste spullen kunt kopen. Van grote kledingzaken tot kleine schattige boetiekjes, voor ieder wat wils. In historische hart van de stad vind je bovendien De Barones, een gloednieuwe, overdekte winkelpassage waar je met gemak uren kunt winkelen op een zeer comfortabele manier. Met een overdekte parkeergarage om de hoek kom je niets te kort. Ben je na dit shoppen toe aan een hapje of een drankje? In het centrum van Breda zijn erg veel terrassen, restaurants en eetcafe’s. Meer dan genoeg ruimte om even lekker bij te komen met een cappuccino of een warme chocomel. 

Reptielenhuis De Aarde

Één van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden in Breda is reptielenhuis De Aarde. In deze kleine dierentuin kom je dieren tegen die je niet vaak zult zien. Slangen, krokodillen en hagedissen, het leeft hier allemaal. Sommige dieren mag je zelfs even vasthouden onder begeleiding van een professional. Wandelen tussen deze dieren is een bijzondere belevenis. Voor jezelf kan dit natuurlijk erg leuk zijn, maar ook voor kinderen is dit een hele bijzondere dag. Wil je jezelf en je kinderen trakteren op een wel heel bijzondere bestemming tijdens jouw bezoek aan Breda? Bezoek dan zeker reptielenhuis De Aarde. 

Nationaal Park de Biesbosch

Op zo’n 25 kilometer afstand van Breda vind je Nationaal Park de Biesbosch. Dit prachtige natuurpark is één van de mooiste plekken van Nederland. Je kunt op verschillende manieren genieten van deze prachtige omgeving. Zo heb je de mogelijkheid om per boot het park te verkennen. In een kleinere boot die je zelf kunt huren kun je met een aantal personen zelf gaan varen, maar ook kun je kiezen voor een rondvaartboot, waarmee je alle prachtige plekken van het park gaat bekijken. Pak je het liever iets actiever aan, dan is een wandeling wellicht meer wat voor jou. Trek je wandelschoenen aan en maak een mooie tocht over de onverharde paden en het ruige landschap. Er is zelfs de mogelijkheid om met een gespecialiseerde gids op pad te gaan, om zo op de meest bijzondere plekken te komen.