Leaseauto winterklaar maken

Leaseauto winterklaar maken

Na een perfecte zomer te hebben gehad, met ideaal warm weer staat nu toch echt de winter weer te wachten. En dit betekent dat we onze auto winterklaar moeten maken en de banden weer mogen inwisselen. Je voorkomt hiermee niet alleen slijtage, maar het belangrijkste is toch je veiligheid. Door de winterbanden ben je verzekerd van meer grip op een glad en nat wegdek. In dit artikel lees hoe je jouw auto winterklaar maakt!

Winterbanden en het belang hiervan

De winterbanden, veel mensen in Nederland rijden nog niet met winterbanden. Wij raden het aan om je zomerband al te wisselen naar winterbanden wanneer de temperatuur zakt naar zes graden of lager. De winterbanden bestaan uit een speciaal rubber die ondanks het koude weer zacht genoeg blijven om een korte remweg te behouden. Zoals je weet hebben winterbanden dikkere groeven die voor meer grip zorgen wanneer er ijzel of sneeuw ligt. Elektrische auto leasen? Dan moet je goed in de voorwaarden kijken of een bandenwissel inbegrepen is.

Extra laag wax

Je kent het wel, het heeft weer flink gevroren en de gemeente heeft weer lekker met zout gestrooid. We kunnen je vertellen, dat dit niet altijd goed is voor je auto. Niet alleen vreet de combinatie zout met sneeuw aan uw deurrubbers, kunststoffen bumper en je velgen. Het zout zorgt er ook nog eens voor dat je auto sneller gaat roesten. Wanneer je zorgt voor een extra laagje wax op je auto voordat de winter begint, zorg je ervoor dat je auto tegen een stootje kan.

Rubbers en sloten vriesvast maken

Je hebt het vast de afgelopen jaren wel eens gehad. Je sloten vriezen dicht en je rubbers ook. Dit kan je voorkomen door een rubberstick op je deurrubbers te plaatsen. Hierdoor zorg je ervoor dat er geen vocht doorheen kan komen, en dus niet bevriezen.

Je auto opwarmen vanaf het ontbijt

Je leest het goed! Het is mogelijk om bij een elektrische auto je auto alvast voor te verwarmen wanneer je aan het ontbijt zit. Neem bijvoorbeeld de Hyundai kona electric, deze auto heeft een app waarbij je van afstand de auto kan opwarmen. Super handig voor de koude wintermaanden.

Succes!