Welke zorgverzekering is het beste voor jongeren?

Welke zorgverzekering is het beste voor jongeren?

Feestje! Je bent eindelijk 18. Je krijgt meer verantwoordelijkheden en wordt gezien als een volwassen persoon. Ook zullen er een aantal financiële zaken gaan veranderen. Een daarvan is het afsluiten van een zorgverzekering, maar welke verzekering is het beste voor jou? Wij helpen je graag bij het zoeken van de goedkoopste zorgverzekering.

Verhoog je eigen risico voor een korting op je maandelijkse kosten

Als 18-jarige ben je natuurlijk op zoek naar de goedkoopste zorgverzekering. Daarnaast kun je de verzekering helemaal zelf invullen zoals jij wil. Door je eigen risico op het maximale te zetten, betaal je maandelijks een lager tarief, want je krijgt korting. Het enige nadeel hiervan kan zijn dat je veel moet betalen als je in het ziekenhuis belandt. Verhoog je eigen risico dus alleen als je weinig tot geen gezondheidsproblemen hebt.

Wat komt er bij een basisverzekering kijken?

Een basisverzekering afsluiten is verplicht. Met dit pakket ben je voor verschillende aspecten verzekerd. Bijvoorbeeld voor de huisarts, anticonceptiepil, spoedeisende hulp en nog veel meer. Ook ben je verzekerd voor de tandarts, maar bij sommige zorgverzekeringen ben je pas verzekerd bij de tandarts als je kiest voor een aanvullende verzekering. Jij bent toch ook op zoek naar de goedkoopste zorgverzekering van 2020? Kijk dan goed naar het eigen risico, basisverzekering en aanvullende verzekering.

Wat is er anders bij een aanvullende verzekering?

Vaak wordt er ook nog een aanvullende verzekering aangeboden. Hier worden extra dingen aangeboden. Denk bijvoorbeeld aan fysiotherapie, contactlezen en vaccinaties. Ook word je in dit pakket verzekerd voor tandarts, mondhygiënist en andere mondzorgverlener, maar dit is niet altijd efficiënter. Stel je hebt een goed gebit en nooit problemen met je spieren, dan is het beter om alleen voor de basisverzekering te gaan. Heb je wel verschillende klachten? Dan is het vaak voordeliger om voor een aanvullende zorgverzekering voor jongeren te kiezen.